Goudomrand
Minkov Brothers | Season of Memories White Sweet Wine
Artikelnummer: DTD084Vier druivensoorten komen samen in deze zoete wijn: Muscat Petits Grains, Muscat Ottonel, Ugni Blanc en Colombard. Een bevallige amberkleur met honingkleurige accenten. Een heerlijk, rijk aroma - complex en gelaagd - met zoete, bloemige tinten, fruitaccent van rozijnen, droge abrikoos, gecombineerd met honing, vanille, karamel. Maar ook wenken van vloeibare chocolade, jodium, rook en walnotenlikeur. De elegante smaak is vol en rond, met een aangename, uitgebalanceerde zoetheid en een harmonieuze frisheid. De nobele afdronk is lang, zacht en fascinerend. Uitstekende wijn!
Bijna een likeur.
De druiven komen van de eigen wijngaarden in het Karnobat-gebied. Door de druiven laat te oogsten komen er meer natuurlijke suikers in de druif.
Bekroning: Gouden medaille Balkans International Wine Competition 2012; 91/100 punten Divino 2023.
Wijn & spijs: scherpe kazen zoals époisses, danablu en roquefort; vijgen; noten (pecan; pinda's).
Serveertemperatuur: 10-12 graden.
0,5l
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Bekroning | Gouden medaille Balkans International Wine Competition 2012 |
Wijnstreek | het Zwarte Zee domein |
Wijn & spijs | Scherpe kazen zoals époisses, danablu en roquefort; vijgen; noten (pecan; pinda's). |
Percentage alcohol | 16% |
Wijnhuis | In 1875 stichtten de gebroeders Minkov - Ivan, Vasil en Nikifor Minkov - hun eigen wijnmakerij in het zogeheten Church Quarter - het deel van de stad Karnobat dat verbonden is met de Bulgaarse revolutie. Negentien jaar later, in 1894, stuurden ze monsters van hun beste wijn naar de internationale beurs in Brussel. De jury bekroonde die wijn als een gouden medaille en het werd daarmee de eerste Bulgaarse wijn die op dat moment de meest prestigieuze Europese prijs won. Ze stammen af van een adelijke familie en waren vooruitstrevend. Allen waren afgestudeerd aan prestigieuze Europese universiteiten, maar besloten om zich te wijden aan hun grootste passie, wijnmaken. Hoofdwijnmaker is Ivan Bakalski met ervaring bij wijnmakers in Nieuw Zeeland en Californië. Oenologist is dr. Neda Prodanova. |